Alles wat je moet weten over een spanplafond

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw plafond, dan is de kans groot dat je de term spanplafond wel eens hebt horen vallen. Spanplafonds zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, maar we merken dat nog lang niet iedereen weet wat een spanplafond precies is, wat de voor- en nadelen zijn en wat het nu eigenlijk kost. Had jij graag meer willen weten over spanplafonds? In dit artikel leggen wij je alles uit wat je moet weten over dit soort type plafond. Lees je mee?

Wat is een spanplafond?

Laten we beginnen met wat een spanplafond nu precies is. Een spanplafond is een kunststofdoek dat onder een bestaand plafond wordt gespannen. Dit op systeemprofielen aan de muur. Op deze manier ontstaat er een nieuw plafond die bijna niet van echt te onderscheiden is. Ook bij een spanplafond kun je gewoon spotjes of hanglampen aanbrengen. Over het algemeen zijn er twee soorten spanplafonds op de markt, namelijk spanplafonds van polyester en van pvc.

Leestip: Op zoek naar een schuifdeurkast op maat?

Wat kost een spanplafond?

Over het algemeen is een spanplafond van polyester net wat duurder dan een spanplafond van pvc. Het is daarbij lastig te zeggen wat een spanplafond precies kost. Het is eigenlijk hetzelfde als de vraag wat kost een auto? Het hangt af van het merk, de kwaliteit en nog veel meer zaken. Bij spanplafonds betaal je bijvoorbeeld meer voor een spanplafond met print. Ook is het oppervlak een belangrijke factor. Wil je een betaalbaar spanplafond kopen van goede kwaliteit? Kijk dan eens op de website van Radilux.

Spanplafond laten plaatsen door specialisten

Ben je van plan een nieuw plafond te kopen? Dan is een spanplafond misschien wel precies wat je zoekt en nodig hebt. Of je nu een lelijk plafond hebt, je ruimte hol klinkt en nagalm heeft of geen tijd/zin hebt om een vast plafond te veranderen: een spanplafond is de oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.