Buitenkleed

Hoe richt jij je woning in?

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot ruimtes die comfortabel en vertrouwd aanvoelen. En het zal nooit zo comfortabel aanvoelen als een omgeving waar jij de ontwerper bent.

Het belang daarvan wordt vaak flink onderschat. Uiteraard verschilt dit per persoon. Voor de ene mens is de directe leefomgeving belangrijker dan voor de ander. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillen tussen mensen die heel netjes zijn of maar wat graag de boel de boel laten om zich op uitrusten of andere bezigheden te richten.

Je bent het aan jezelf verplicht om van je interieur een comfortabele, mooie plek te maken Creëer een plek waar je gelukkig kunt zijn en jezelf kunt zijn, want dit zal op veel verschillende manieren helpen.

Dat houdt wel in dat je waarschijnlijk vaak de boel gaat omgooien. Je hebt in het verleden altijd andere smaken en inzichten gehad dan nu. Verandering van spijs doet eten, zeggen ze ook wel eens. En dat geldt ook voor je woning. Verplaats je alleen de planten en wandbekleding of ga je de hele indeling omgooien? Bepaal het gewoon lekker allemaal zelf. Denk wel altijd eerst even aan je beschikbare budget voordat je de plannen maakt.

Oftewel, maak je van het aanpassen van je woonkamer een hoofdprioriteit en beschik je niet over een portemonnee die zo onuitputtelijk is als de handtas van mary Poppins? Spaar daar dan voor.

We hebben nu een goede indruk hoe je het binnenshuis zou kunnen aanpakken. Heb je ook flink wat erf buiten waarop jij zo’n beetje kunt doen en laten wat je wilt – oftewel een tuin? Dan kun je hem helemaal aanpassen aan jouw wensen! Zie je meer onkruid dan normale planten? Wellicht een goed idee dit eerst te verwijderen. Je borders, moestuin en heg komen weer tevoorschijn. Moestuin, terras en/of gazon? Bepaal welke elementen je graag in je tuin wilt en teken uit hoe je de indeling wilt hebben.

Wanneer de indeling van je tuin staat kun je gaan bepalen wat voor tuinmeubelen je voorkeur naar uitgaat. Denk goed na over wat voor soort tuinmeubelen je wilt. Ben jij team-picknicktafel of team-loungeset? Ligt het terras al wel op z’n plek? Een alternatief is een vlonder, die heel gemakkelijk is qua onderhoud. Zeker omdat er een worteldoek onder ligt die onkruid tegengaat.

De volgende stap is om te bepalen wat je aan beplanting gaat doen. Hou je meer van gekleurde planten of gewoon groen? Je kunt daarnaast kiezen om wat meer de lucht te in te gaan of gewoon op de bodem te blijven. Of je nu kiest voor kleur of groen, hou in ieder geval rekening met de zon het is belangrijk om een plant te kiezen die geschikt is voor jouw tuin. Uiteraard is het wel een stuk leuker klussen in je tuin wanneer het zonnestralen regent in plaats van water. Ga dus aan de slag in de lente. Natuurlijk kun je dan ook nog wel wat klusjes doen voordat de zon op z’n hoogst staat, maar het belangrijkste wil je al gedaan hebben voordat je scheepsladingen aan factor 50 moet gaan kopen. Met het gebruik van buitenkleed in uw tuin kunt u uw droomhuis eenvoudig realiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.